Orelský nohejbalový turnaj přilákal týmy až z Brna

16.01.2010 20:48

V sobotu 16.1. 2010 uspořádala jednota Orel 2. ročník nohejbalového turnaje O pohár starosty Orla Uh. Brodu. Do tělocvičny gymnázia se sjelo celkem 9 družstev ze Zlínského kraje a Brna.

 Týmy byly rozlosovány do dvou skupin po čtyřech a pěti. Obhájci loňského vítězství, hrající pod krycím jménem Ivošek (jinak známí jako tým Strom), vyhráli se ziskem 5 bodů skupinu A. Druhé místo ve skupině obsadil se 4 body tým Vlčnova. Na třetím místě ve skupině se 3 body skončil zlínský tým Očip a domácí Uh. Brod A obsadil čtvrtou příčku.

O vítězství ve skupině B rozhodlo až lepší celkové skóre, které měl tým Meruňka z Vlčnova. Na druhé příčce se umístil tým Orel Veselí nad Moravou, který společně s Meruňkou dosáhl sedmi bodů. Třetí místo obsadil se 3 body tým Brno Juliánov a domácí Orel Uh. Brod B se 2 body skončil na čtvrtém místě. „Černý Petr“ zůstal na družstvo Orel Brno Bohunice, kteří skončili na páté nepostupové příčce ve skupině B.

Ve čtvrtfinále si favorizovaný tým Ivošek poradil s Orlem Uh. Brod B 2:0 na sety. Meruňka si smlsla na domácím družstvu Uh. Brod A také 2:0. Brno Juliánov překvapivě potrápil zkušenější Vlčnov, ale přesto prohrál 2:1. V posledním čtvrtfinálovém zápase porazil tým Očip veselské Orly 2:0.

Do semifinále proti sobě nastoupila družstva ze stejných klubů. V zápase Meruňka versus Vlčnov se urodilo překvapení, když Meruňka přehrála své soukmenovce 2:1.

Druhé semifinále přineslo derby zlínských družstev Ivošek a Očip. Ivošek zvítězil 2:0 a zajistil si tak postup do finále.

V souboji o třetí místo vyhrál Vlčnov nad Očipem 2:1. Finále přineslo strhující bitvu týmů Meruňka a Ivošek. A jak už se stává téměř zvykem, finále sehrané na 3 sety přineslo krásnou nohejbalovou podívanou. Do rozhodujícího setu nastoupili lépe Ivošci, ale i přes jejich bodový náskok se Meruňka vzpamatovala a dokázala se ještě dotáhnout. Přesto Ivošci odolali náporu Meruňky a nádherným „kraťasem“ na závěr obhájili své prvensví na turnaji.

Sponzoři a pořadatelé turnaje: jednota Orel Uh. Brod, Orel župa Velehradská, Omen.

Sestava Orla Uh. Brod: A-Tomáš Bistrý, Staňa Srnec, Dalimil Masař; B-Tomáš Moravanský, Radek Jančář, Radek Šmerda, Omen.

 VÍCE FOTEK

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.